Blåbjerg Klitplantage, één van de 10 spitsen

De blauwe berg Blåbjerg, waarnaar het bos is vernoemd, is de hoogste duin van het land van 64 meter en ligt op slechts enkele kilometers van de Noordzee.

De 10 Spitsen zijn de 10 beste mountainbikeroutes in de staatsbossen. Voor elke route zijn er kaarten, met hoogteprofiel, lengte en kleur die de moeilijkheidsgraad aangeeft. De routes zijn verspreid over het hele land en bieden van alles: van rotsen op Bornholm, over smalle bospaden ten noorden van Kopenhagen tot zandduinen bij Vesterhavet.

Panoramaroute: Nymindegab - Bork Havn - Nørre Nebel (42 km)

Schilderachtige fietsroute in de directe omgeving van het stille fjord en de wilde Noordzee. Aan het fjord is er een oase van rust met een rijk vogelleven op het schiereiland Tipperne en uitzicht op de kleurrijke zeilen van de windsurfers in het fjord. In het midden van het fjord en de zee ligt Nymindegab.

 

Nationale fietsroute van Denemarken 1  
De westkustroute loopt langs de zee, het bos en het fjord, de Deense Noordzeekust en het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee. Het is één van de langste bewegwijzerde fietsroute van Denemarken en doorkruist één van de mooiste en meest gevarieerde natuurgebieden in Denemarken.

De natuur binnen Blåbjerg
De totale oppervlakte van het bos is ongeveer 4.600 ha, en iets meer dan de helft is bedekt met bomen. De aanplant begon in 1878 volgens de wet op de demping van zandverstuivingen.

Fietsverhuur

We verhuren fietsen, kinderfietsen en MBT

1 dag
from 130
Dkr
1 week
from 600
Dkr

De unieke locatie van de camping aan de fjord en de zee nodigt uit tot vele activiteiten in de natuur. Het feit dat twee verschillende wateren samenkomen, geeft bij schemering een fantastisch licht, en veel schilders, bijvoorbeeld, Laurits Tuxens heeft voor inspiratie gebruik gemaakt van deze prachtige omgeving. Nymindegab museum omvat een tentoonstelling met 200 schilderijen.

Voor ongeveer 100 jaar geleden was Nymindegab een van de belangrijkste vissersdorpen van de West Coast. In 1870 werkten alleen al ongeveer 200 vissers tijdens het seizoen in de visserij. De visserij leverde gedeeltelijk vis aan de bevolking en deels aan de 3 vissers huisjes waar de vis gedroogd werd vroeger.

Deze huisjes staan er nog steeds vlak bij het dorp direct aan de fjord.